24 mars 2008
10:00

Referat: S. Sandby U - AIF Barrikaden

Årets första gräsmatch! En småknölig plan i Revinge. Vi matchade ett lag som säkerligen varit piggare i benen. Det kändes direkt att gräs är tyngre än grus. Det kommer att bli ett kärt uppvaknande av en hel del muskler när vi börjar träna på gräs igen.

Medvind i första halvlek och ett sammantaget bra spel gav oss ledningen med 3-1 i halvtid efter att ha släppt in första målet efter ca 15 minuter. Deras kvicka tekniska spelare tar sig förbi och igenom och lägger en boll under Rafael i målet. Detta kändes lite som att nu får vi passa os så det inte rinner iväg. Det kändes för lätt på nåt sätt. Vi skulle dock bli varse att de var kvicka och tekniska och de kom igen om fler gånger, men då stoppade vi dem även om de kom riktigt nära ett par gånger till i första halvlek. Våra mål? Med otaliga chanser som antingen räddades fint av målvakten eller att vi sköt utanför målet lyckades vi även sätta tre bollar. Johan L löper igenom och kan distinkt sätta in den i bortre burgaveln. Tvåan kommer på en hörna (vilket vi hade ganska många) där Fredrik sticker fram foten(?) och lyckas sätta in den mellan backar, första stolpen och målvakten. Tredje målet kommer på en hörna från andra hållet där Albin förlänger med nick, Fredrik skjuter på Tommy som utan att veta ändrar riktningen så att skottet blir otagbart. Vi hade som sagt fler chanser, bland andra ett skott av Omar som målvakten tippade till... just det: hörna.

Andra halvlek hinner knappt börja innan de på en hörna slår in sin tvåa. Vi spelar något förvirrat i början av andra halvlek och de får fler och fler chanser. Även om vi försöker har vi svårt att få ordning på ett stabilt anfallsspel och vi lyckas sällan rensa bollen ordentligt. Rafael fick slå ett antal insparkar och även samla upp ett par av deras långa bollar i medvinden. Tyvärr fick han också se ytterligare två bollar rulla in i målet. Den sista när vi lyckats samla vårt spel och börjat få ordning på anfallen. Det kunde dock blivit fler då vi i en sekvens räddade två De sista 10-15 minuterna av matchen tycker jag att vi hittade fler intressanta kombinationer än tidigare i halvleken. Dock kändes det som att vi inte kom ända fram tillräckligt många gånger i andra halvlek för att kunna göra något åt resultatet.